כאבים לאחר סחיבת משא

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/08/2003 | 01:11 | מאת: יזהר

ד"ר לב-אל וקוראים נכבדים שלום רב. מאז יום א' אני הצטרפתי כעובד לחנות חדשה שהוקמה. במסגרת העבודה העמסתי ופרקתי כ-3 מכוניות מסחריות, פרקתי 2 משאיות ועליתי במדרגות עם משאות כבדים. ידוע לי שסחבתי בסה"כ כ-2 טונות ציוד, בקרטונים במשקלים 10-30 ק"ג. העומסים היו לפרקי זמן של שלוש שעות כל עומס. גילי 18 (לפני גיוס לצה"ל, פרופיל 97), משקלי הוא 70 ק"ג, גובהי 1.78 מטר ומבנה גופי רזה. אני עוסק בספורט כפעם בשבוע למשך שעה-שעתיים (כדורגל וריצה) מעבר לכאבי השרירים ה"נורמליים" שאני חווה בסביבות הידיים והחזה (תוך הבנה, שלכאורה הם אט-אט יעברו), אני חווה מאז אחה"צ דהיום כאבים מתגברים בברך השמאלית שלי, עד למצב בשעה זו, בו אני חווה כאב די עז כאשר אני מניע את מפרק הברך או דורך ברגלי. רגלי השניה - בריאה. כאבי השרירים שחוויתי במהלך העבודה - עברו. רק הכאב הזה ממשיך והולך וגובר. האם יש סכנה בכך שאמשיך לעבוד, או יותר מכך - אסור לי לעבוד כ"סבל"? (בהנחה שעד הבוקר הכאבים יעברו) ואם לא אעבוד - מה המגבלות עליי, האם עליי לגשת לרופא ו\או לצרוך תרופות כלשהן? אודה על התשובה. בברכה, יזהר

יהיה זה לא רציני לסכן את הקריירה שלך כסבל על סמך המידע שאתה מביא. אם אתה רוצה חות דעת רצינית פנה לבדיקה של ממש

מנהל פורום אורתופדיה