נקע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/08/2003 | 18:45 | מאת: אריאלה

שלום רב, לפני 4 ימים סובבתי את הרגל תוך כדי הליכה. הרגשתי כאב נוראי אולם התעלמתי ממנו. בערב, כאשר חשפתי את כף הרגל גילית כי האזור של העצם ה"בולטת" בצד ימין של כף הרגל (ימין) נפוח . לצערי גם אחרי ששמתי קרח על האזור הדבר לא עזר - כנראה בגלל שעברו כמה שעות טובות מאז המקרה. לאחר כיומיים (שבהם עבדתי כרגיל והלכתי על הרגל), ניגשתי אתמול לרופא המשפחה. האחרון טען כי אין הרבה מה לעשות, איבחן את הדבר כנקע והמליץ לי על תחבושת אלסטית. כבר יומיים שאני עם התחבושת אך הנפיחות המוזרה באותו המקום קיימת ואף גורמת לכף הרגל להיראות טיפה מעוותת. מה עושים ? מהי הנפיחות הזו ומדוע אין היא יורדת - גם אחרי 4 ימים מהמקרה ? האם יש עוד משהו (חיצוני ללא שתיית כדורים) לעשות ? האם צריך לתת עוד מנוחה לרגל - או שכבר בשלב זה אין זה משנה ? האם צריך שאורטופד יראה את הרגל ? המון תודה, אריאלה

02/08/2003 | 19:02 | מאת: רן

איני רופא אך כדאי ורצוי (מנסיון) לגשת ולעשות צילום בכל מקרה, קרח כדאי לשים למשך 20 דקות בכל שעה ובכל מקרה הרבה מנוחה לא תזיק

02/08/2003 | 19:33 | מאת: אריאלה

מנהל פורום אורתופדיה