hallux valgus

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/08/2003 | 22:03 | מאת: אוריאלע

קראתי את מאמרו של ד"ר רון למדן, על שינויים במבנה כף הרגל. כבעל ידע מסוים וניסיון בתחום התנועה והיציבה, אני אכן משוכנע שלנעלים בכלל, ולנעלים צרות, ו/או בעלות עקב גבוהה יש השפעה שלילית חמורה על כף הרגל, כמו גם על כל חלק אחר בגוף. אך אני חושב שלא קשה להוכיח שלהתנהגות כף הרגל על הריצפה/אדמה יש השפעה גדולה בהרבה, אך לצערי לא נאמרה אף מילה בנושא. חבל.

אינימסכים אתך כלל ועיקר. נכון: קל מאד לנסח תיזה המסתמכת על עקרונות ביומכניים ,וקינסיולוגיים ולתאר באופן תאורטי את המכניקה של כף הרגל ולנתח את העומסים על המפרקים והעצמות השונות בשלביו השונים של מחזור ההליכה . בין זה ובין הוכחה מרחק עצום . מכיון שתיזה יפה אינה שווה את הנייר עליו היא כתובה כל עוד לא הכחה בצורה העונה על כללי ההוכחה המדעית מוטב להסתפק במועט, להיות צנוע ולא לטעון שיוודעים הכל ולא לחטוא לאמת.

02/08/2003 | 13:09 | מאת: אורים

ממש לא השתכנעתי. זה נישמע כאותן אמירות קלאסיות של גורמים רישמיים ואקדמיים, הדוחים כוחות אחרים, מבלי באמת להתמודד איתם. אין לי ספק שבשיחת פנים אל פנים ניתן היה להגיע ליתר הבנה, לטובת המדע הצרוף, אך בעיקר לטובת הפציינטים.

מנהל פורום אורתופדיה