בית חזה שקוע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/08/2003 | 19:43 | מאת: שמוליק

בני בן ה-15 סובל מעקמת גבולית בעמוד השדרה. הוא נמצא במעקב (כ-3 שנים) אך עדיין ללא טיפול. בנוסף, בית החזה (השמאלי) שקוע בצורה הנראית לעין והפוגעת בדימוי הגוף שלו. הוא מסרב לחשוף את עצמו ומשתמט משיעורי בריכה וכו'. שאלתי, האם ניתן לעשות משהו כדי לשפר את צורת בית החזה?

ניתן לשפץ את מבנה בי תהחזה בניתוח. אך נראה לי שנכון יותר לעבוד על/עם בנכם לעודדו לטפח את שרירי בית החזה וללמדו שאין אסון בחזה שקוע (PECTUS EXCAVATUM ) .

02/08/2003 | 00:18 | מאת: שמוליק

דר' אסא לב-אל כתב/ה: > > ניתן לשפץ את מבנה בי תהחזה בניתוח. אך נראה לי שנכון יותר לעבוד > על/עם בנכם לעודדו לטפח את שרירי בית החזה וללמדו שאין אסון בחזה > שקוע (PECTUS EXCAVATUM ) . > ,תודה עבור המידע, האם דרושה התעמלות מיוחדת? חדר כושר? האם שחייה עוזרת? (באיזה סגנון ?)

מנהל פורום אורתופדיה