כאבי בצואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/08/2003 | 07:38 | מאת: מילנה

כלפני כמה שנים יש לי כאבים בצואר כאבים אלו גורמים לי גם לכאבי ראש. בעבודה כשאני עובדת כמה שעות רצוף זה מתחיל עוד יותר גרוע וגם כשאני ישנה אני פשוט חייבת לישון בצד ימין כדי שלא יכאב הראש. איך אפשר לטפל בזה?

ראשיתיש לנסות ולאבחן את סיבת כאב הצואר ווהראש. שני יש לבחון את צורת העבודה של מבחינה ארגונומית כלומר איך את עומד או יושבת מהן הפעולות שבהם את נוקטת וכו' ומתוך כך לנסות לראות מה אפשרלעשו תבכדי להוריד עומס על הצואר. ולבסוף תרגילים ומתיחות ותרופותנגדכאב ודלקת

02/08/2003 | 09:35 | מאת: אוריאלע

הדרך לטפל בבעיה זו , היא שמירה על גמישות שרירי העורף, או נכון יותר שמירה על איזון בין כוח לגמישות. בכל מקרה הדבר מותנה בתירגול. על מנת לזהות מהיא בדיוק נקודת התורפה שלך, כוח או גמישות, עלי לראותך. יש להתאים את סוג ואופי הפעילות, באופן אישי, בהתאם לאופייני היציבה והתנועה שלך. אוכל למסור פרטים נוספים בטלפון מס: 764231-050 בהצלחה.

02/08/2003 | 11:46 | מאת: עזרא סזר לוי-פיזותרפיסט מומחה

שלום מילנה בכל מקרה של כאבי ראש יש צורך באבחנה מבדלת מדוייקת. כאבי ראש ממקור צווארי מהווים רק 20% מכלל כאבי הראש. אבחנה מבדלת מהווה אתגר עבור המטפל מאחר וישנם סוגים רבים של כאב ראש הדומים בסימפטומים. ישנם 5 קריטרונים הנידרשים לאבחנה כי כאב הראש מקורו בצוואר. בכל אופן, והיה ואכן כאב הראש שלו מקורו בצוואר הרי הסיכויים לריפוי מלא מצויינים בשילוב של טכניקות מנואליות + תרגילים מיוחדים שפותחו באוסטרליה לבעיה זו והוכחו במחקרים רבים כמאוד יעלים. יש להיוועץ ברופא אורטופד או נוירולוג על מנת לבצע אבחנה מבדלת לשאלות נוספות ניתן לפנות אלי דרך ה e mail החלמה מהירה עזרא סזר לוי, מומחה בפיזיותרפיה מנואלית

מנהל פורום אורתופדיה