כאבי גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/07/2003 | 16:13 | מאת: מריאן

מה הוא הטיפול המומלץ לכאבים בגב תחתון על רקע אוסטאו וספונדילוארטריטיס? (האבחנה היא לאחר מיפוי עצמות) כרגע אני מטופלת במשכחי כאבים בלבד.

האבחנה של ספונדילוארתרטיטיס ( =אוסטאוארטריטיס של החוליות ) איינה נעשית על ידי מיפוי עצם. מטרת המיפוי היא קודם כל לברר אם אין גידול בחוליות. הציון שיש שינויים מתאימים לספונדילוארטריטיס אין לו חשיבות מבחינתו של הרופא המטפל שכן זואינה השאלה שהוא שואל. זאת ועוד אפשר לומר כי ב90% מבני 40 ומעלה נמצא בעמוד השדרה שלהם "ספונדילוארטריטיס". האם יש צורך לטפל בהם התשובה היא כמובן לא. ובכן אנימציע שתפני לאורתופד שלך שיסכם את הממצאם של בדיקותיו ובדיקו ת הדימות ויציע טיפול. אם את מעונינית בידע כללי על טיפול באוסטאוארטריטיס . הקלידי את המילה במדוייק- א ו ס ט א ו א ר ט ר י ט י ס בחלון החיפוש ותקבלי הרבה תשובות .

מנהל פורום אורתופדיה