נוזלים בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/07/2003 | 22:06 | מאת: רונית

שלום רב, בצילום אמ.אר.איי (לאחר נפילה) מצאו אצלי מספר ממצאים, וביניהם נוזל סביב הגידים וסביב עצם התאלוס (וגם חבלה באותה עצם). 1. מה זה אומר? 2. עד אתמול מצב הרגל היה שהיא היתה נפוחה מאוד, אך הנפיחות היתה "ספוגית" משהו. מאתמול - הנפיחות הפכה ל"קשה", דומהיותר ל"כדור טניס" גם בגודל וגם בתחושה. מה זה אמור להיות? והאם זה הוא תהליך צפוי ותקין? רונית

בצקת הנה מצב של הצטברות נושל בתוך הרקמות הרכות . התלוס רובו משתתף במפרקים מפרק הקרסול והמפרקים שמתחת לתלוס ומפרק שבין התלוס לעצם הסירה . בין ובין כך המושג נוזלים סביב התלוס הוא לא ברור. בכל מקרה הצטברות נוזל במפרק ובצקת ברקמות הנם שכיחים בעקבות חבלה. לגבי אופיה של הנפחות והשינוי בה איני יכול לדעת.

מנהל פורום אורתופדיה