כאבים בחלק עליון של הצוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/07/2003 | 19:58 | מאת: ד

שלום! יש לי כבר תקופה ארוכה כאבים בצוואר בחלק של העורף,כאבים אלו מלווים בצורך לשחרר את הצוואר ע"י פריקות מעת לעת (קנאקים) בכדי להרגיש הקלה לכמה רגעים מה הסיבות לכאב?[ איך אפשר למנוע אותו? בברכה ד

מקור הכאב הוא קרוב לודאי שינויים נווניים במפרקים האחוריים של חוליות הצואר ובעקבותם כויצה של שרירי הצואר. ניתן להקלעלהכאב באמצעוים שונים המשחררים את השרירים . ומקילים על הכאב. למנוע לא ניתן

02/08/2003 | 12:05 | מאת: עזרא סזר לוי-פיזותרפיסט מומחה

שלום ד כאבים בחלק העליון של הצוואר המלווים בקנאקים מהויים עדות לחוסר איזון שרירים ומתח ברקמות באזור זה. פעמים רבות אף מורגש כאב ראש מהצוואר לחלק האחורי של הגולגולת או העניים. הקנאקים הינם תוצאה של נוקשות מפרקית על רקע חוסר איזון שרירי. בהחלט ניתן להפסיק את התופעה ע"י טיפול מתאים של איזון שרירים וטיפול ידני מתאים. לטיפול זה הוכחות מחקריות רבות שפורסמו בעיתונים מקצועיים כגון Spine המהווה חזית היע בתחום טיפולח עמוד השדרה. תאור מפורט יותר של הבעיה בהחלט יכול לכוון אותי יותר בכל אופן דע כי יש פיתרון ניתן לכתוב לי ב E mail על מנת בצע ברור עמוק יותר בכבוד רב עזרא סזר לוי פיזיותרפיסט מומחה

03/08/2003 | 00:38 | מאת: עזרא סזר לוי

שלום רב משום מה איני מצליח לשלוח לך תשובה חזרה דרך האתר שלי ולכן אני מצרף את תשובתי מכאן. התנועה שתארת ככאואבת מתארת לחץ על החוליה בין הצוואר לגולגולת (C0-C1).כפי שכבר ציינתי יש אפשרות לטפל בבעיה. האם אתה סובל מכאבי ראש?. בכל אופן , הכאב בחוליה זו יכול להיות מישני לבעיה שקיימת במקום אחר כגון חוליות הצוואר התחתונות. ללמד תרגילים בכתב דומה ללימוד קארטה מספר. עליך לפנות לפיזיותרפיסט ולשאול אותו האם הוא מיומן בפעלת שרירי ה deep neck flexors ו ייצוב Scpula. אנני מתחמק מתשובה מאחר ומתן התרגילים הוא בהתאם לממצאים. קודם חייבים לוודא כי אין מצב של חוסר יציבות בחוליות העליונות. הטיפול קצת שונה אם יש חוסר יציבות או אין חוסר יציבות. האם עברת בעבר תאונת דרכים? בכל אופן ניתן לפנות אלי בטלפון 058-306065 אם תשובתי אינה מספקת אותך. בכייף עזרא סזר לוי

מנהל פורום אורתופדיה