שאיבת דיסק.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/07/2003 | 15:48 | מאת: eva

שלום ברצוני לדעת מה זה בעצם פעולת שאיבת דיסק גב תחתון. נאמר לי שזו פעולה כירורגית מאוד קצרה, שאלתי או יותר נכון בקשתי הסבר קצר על הפעולה, ובנוסף מה הסיכויים לשיפור תיפקוד רגל בתרדמת?? ומה הם הסיכונים בפעולה שכזו???? והאם עצם שאיבת הדיסק מורידה ממני את הסיכון של אפשרות לשיתוק בגלל פריצות דיסק.

שאיבת דיסק היא פעולה בה מחדירם לתווך הדיסקס צינור ושואבים את הלשד שלו . על ידי כך מקטינים את הלחץ בתוכו . יש ויכוח גדול על יעילותה שלהשיטה והיא טובה רק במקרים קלים של מחלת דיסק. . יתרונה הגדול הוא היות ב טוחה יחסית וקלה לביצוע.

מנהל פורום אורתופדיה