כאב בכרית האגודל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/07/2003 | 13:29 | מאת: רבקה

שלום לך ד"ר לב אל אסא ! לאחרונה אני חשה בכאבים במפרק האגודל, פנימה לכף היד. ביומיים האחרונים לאחר שנת הלילה - האגודל נשארת מכופפת פנימה ולאחר כמה זמן מתיישרת וחוזרת לתפקוד מלא. א. מה מקור הבעיה ? ב. כיצד ניתן לטפל ? עלי לציין שאני בת 53 , נוטלת מספר תרופות, כמו:מיקרופירין 100, אלטרוקסין 150(כל יום), סימוביל 40, סידן, סויה ו-b12 . כמו כן בורכתי בפסוריאזיס במינון קל למדי בכפות הידים ומעל לעקבים. דבר אחרון לפני כשנה ושנתים טופלתי וזה בסדר בהפרעות קצב הלב. במה עוד אני צריכה להתנסות ?! תודה לתשומת ליבך , סליחה על המכתב הקצת ארוך , מצפה להתייחסות רצינית ומפורטת תודה רבקה.

בעייתך נקראית בישראל "אצבע הדק" . התהליך הוא דלקת של מעטפת הגיד המכופף את האגודל. הטיפול מתחיל בקיבוע פשוט למשך שבועיי וימשך על ידי זריקה של סטרואידם למעטפת הגיד או אף ניתוח בהרדמה מקומית לשחרור הגיד

מנהל פורום אורתופדיה