עצם הזנב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/07/2003 | 22:28 | מאת: ענת

שלום יש לי בעיה רצינית. לפני כשנה בערך, בישראל, חשתי כאבים איומים בעצם הזנב. הגעתי למצב בו לא יכולתי לשבת בכלל. ניגשתי לד"ר דרור לוינסון בבי"ח "סינופסיס" בבת-ים והוא נתן לי כמה זריקות ישר לתוך עצם הזנב. אין לי מושג איזה זריקות קיבלתי אבל הכאב נעלם כלא היה. היום, לאחר כמעט שנה שאני מתגוררת בלונדון, הכאבים שבו ותקפו אותי הפעם בכמה רמות יותר מבחינת הכאב. כמה נתונים: לא עשיתי מעולם צילום בעצם הזנב, הזריקות ניתנו לי מפאת תיאור חמת הכאב בעצם הזנב. הדבר הנוסף שד"ר לונסון אמר לי הוא, שעלי לעבור בדיקת c.t במידה וכאב לא יחלוף, אף הכאב עבר. האם עלי לגשת לאוטופד בלונדון ולבקש בדיקת סי.טי בצורה מיידית משום שהמקום כואב לי בצורה בלתי רגילה, או שמא עליי להתאזר בסבלנות עד שכאב מסוג זה יחלוף ? ממה כאב מסוג זה נובע בכלל ואיך אפשר למנוע אותו ? אודה על תשובתכם בהקדם האפשרי. שלכם - ענת לונדון.

הבדיקה הראשונה שעליך לעבור היא בדיקה גופני שגרתית הכוללת מישוש של עצםהעצה( הזנב .) בעקבות בדיקה זאת יכול שיהיה צורך בצילום רנטגן ובמיפוי עצמות . CT היא בדיקה די מיותרת במקרה זה אלא אם כן חושבים שיש גידול או שהבעיה אינה בעצם העצה.

מנהל פורום אורתופדיה