בעיות ברכיים!!!! מבקש עזרה!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/07/2003 | 16:25 | מאת: יוסי

שלום ד"ר!! אז ככה, אני בן 28 עוד מעט. יש לי כאבים בברכים כשנתיים שאובחנו ככרונדומליקה פטלאה (אני מקווה שלא טעיתי במינוח). רופא אורטופד שלח אותי לפיזיותרפיה בתה"ש שלא עזרה. אח"כ בהמלצת הפיזיותרפיסט קניתי מדרסים ביומכניים (שהאורטופד אמר לי להסיר אפילו שיש לי פלטפוס רציני מילדות), אח"כ הרופא ייעץ לי להשתמש בברכיות גנוטריין (רופא אחר אמר להשתמש רק בפעילות- איזו פעילות? אני בקושי עולה במדרגות כי זה מאוד כואב!). לסיום רופא פרטי (מנתח) אמר לי : או ניתוח שהוא לא ממליץ כל כך וייעץ לי להשתמש בכדורים מסוג קוזאמין DS . 1.האם להשתמש דווקא בהם(יקרים) או במגה גלופלקס או משהו מסוג זה? 2. האם יש פיתרון אמיתי לבעייה שלי?? תודה רבה על תשובתך!. יוסי.

הן בקוזמין DS והן במגהגלופלקס יש גלוקוזאמין וכונדרואיטין סולפט. הגלוקוזאמין בקוזמין הוא בצורת הדרוכלוריד ואלו במגהגלופלקס הוא בצורת סולפטת . הצורה הראשונה נחשבת מועילה יותר במידת מה . אשר לשאלת הפתרון לבעייתך הרי ראשית הדרך לכך היא איבחון מדוייק של בעייתך והגדרת חומרתה ורק בהתאם לכך ניתן להגיע למסקנה . הדרך להגדרת חומרת הבעיה היא ביצוע בדיקות כמו CT , מ.ר.י וארתרוסקופיה.

מנהל פורום אורתופדיה