כאבים ברגלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/07/2003 | 02:06 | מאת: רותי

אני בת 47 בריאה בדרך כלל. בחודשים האחרונים אני מתעוררת בלילה מכאבים ברגלים באיזור השוקיים והצד האחורי של הברך. הכאבים דומים לכאבי "גדילה" , מעין התכווצות בשרירים. כאשר אני מכווצת את השרירים בחוזקה לכמה שניות ולאחר מכן משחררת אני חשה הקלה לזמן קצר. אני נוטלת באופן קבוע ציפרמיל וכן אוויסטה מאחר ואני בגיל המעבר ועל פי בדיקה יש לי ירידה בצפיפות העצם. מהי התופעה, כיצד אפשר להתגבר עליה והאם יש קשר בינה ובין התרופות שציינתי?

איני בקיא בתופעות הלואי של התרופות שציינת . תוכלי לעיין בעלון הממצורף להן ולמצא אם יש קשר. המחוש את מתארת נשמע כמו עויתות שרירים. אפשר למנוע אותם על ידי ביצוע סדיר של מתיחות בוקר וערב כ5 דקות כל פעם. שיטות נוספות הן סד לילה , ונטילה של מגנזיום ציטרת.

מנהל פורום אורתופדיה