ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/07/2003 | 11:19 | מאת: רויטל

אני מתאמנת במכון כושר. לפני כ-3 חודשים החלו כאבים ונעילות של הברך. קיבלתי שתי חוות דעת שונות. האחת אומרת שיש הסתידות בולטת גודל 2.2 ס"מ בגיד הפיקה. נימוש גוש גרמי מדיאלית לגיד המדיאלי קוטר 3 ס"מ מובילי. רגישות סדק מדיאלי אחורי (ל), מקמרי שלילי. ריפיון קל לאטראלי ימין ושמאל שווה, מגירה שלילי. חוות דעת שניה: חשד לקרע מניסקוס ו/או AVN. כמו-כן הסתיידות/גוש בגיד הפיקה. אני מרגישה שהברך כאילו לא במקומה, והכאבים והחריקות של העצמות בכל צידי הברך. אני מרגישה כאילו העצמות לא במקום. כשאני למשל קמה ממצב של ישיבה - איני יכולה לישר הרגל - כאילו יש לי מקל בברך, שחוסם התנועה, ויש לי לחץ בצד החיצוני של הברך. אחרי כל מאמץ של הליכה על המסילה - המצב מחמיר. מה לעשות?????? לתשובתך אודה רויטל

26/07/2003 | 12:02 | מאת: רויטל

בהמשך להודעה הקודמת, בקשר לברך. ברצוני לציין שנאמר לי, שמקור הכאב, אינו בגוש הסידני שיושב על גיד הפיקה, מקור הכאב כנראה, מאיזה ניתוק פנימי בברך. האם יש מזור לבעייתי? אני חוששת שאני מחמירה את מצב הברך. האם פיסיותרפיה יכולה לעזור? שוב תודה עבור תשובתך המלומדה. רויטל

לא ברור ל מה כוונתך ב"חות דעת "האם מדובר בפענוח של צילום רנטגן או בדיקה אחרת או מדובר במסקנה המסכמת את תולדות המחלה ממצאי הבדיקה הגופנית וממצאי בדיקות הדימות. כך למשל חות דעת בסגנון חשד לקרע של מניסקוס ו/או AVN היא בלתי סבירה שכן אין כמעט שום דמיון או משותף בין שתי האפשרויות. תאור ההסתיידותבגיד הפיקה נשמע כמו תאור צילום רנטגן. ומהו הגוש הגרמי המדיאלי לגיד המדיאלי? זה נשמע ממש מופרך.

26/07/2003 | 14:22 | מאת: רויטל

רב תודה עבור השתדלותך לעזור. בהמשך להתכתבות הקודמת. חוות הדעת התבססו על בדיקה גופנית, ועל ממצאי האולטרה סאונד. ממצאי האולטרה סאונד הם: גיד הקואדריספס הודגם תקין והמשכי. לא הודגם נוזל חריג בפרק. שינויים פטלו-פמורל הגיד הפטרלי הודגם המשכי ללא נוזל חריג, עם הסתיידות בולטת בגודל כ- 2.2 ס"מ, - טנדיניטיס מסויידת? המטומה מאורגנת? רצועות צדדיות המשכיות. אין עדות סונוגרפית לנזק מניסקלי. לא הודגמה ציסטה ע"ש בייקר. המשך בירור לפי הקליניקה. חוות הדעת שגרסה שיש חשד לקרע במניסקוס ו/או AVN והסתיידות/גוש בגיד הפיקה, טוענת שהגוש על גיד הפיקה - אינו רגיש, ואינו מקור הבעיה. חוות הדעת השנייה שגרסה הסתידיות בולטת גודל 2.2 ס"מ גיד פיקה. טווח תקין. נימוש גוש גרמי מדיאלית לגיד המדיאלי קוטר 3 ס"מ מובילי. רגישות סדק מדיאלי אחורי (ל) מקמרי שלילי. רפיון קל לאטרלי ימין ושמאל שווה, מגירה שלילי - טוענת שיש כנראה איזשהו ניתוק פנימי של משהו בברך - וזה יוצר הבעיה. שני הבודקים הציעו לערוך ארטרוסקופיה. אני מאד חוששת. כמו שסיפרתי לך, החריקות של העצמות על פני כל הברך מפנים ומאחור. יש הרגשת לחץ בחלק החיצוני של הברך, שקשה לי מאד לישרה אחרי מצב של ישיבה. ניסיתי לעשות פיסיותרפיה, בה הזרימו לי דם מן השוק האחורית העליונה לכיוון הברך, במטרה לעזור בריפוי אם יש פציעה, ע"י לחץ אינטנסיבי על הוורידים. הכאבים היו ללא נשוא. נאמר לי שאני לא בפקיניק. לאחר מכן, איבדתי תחושה ברגל ליומיים. מה לעשות? אחרי כל הליכה על המסילה, איני יכולה לדרוך על הרגל. הכאבים, הנעילות והלחץ בעצמות הברך - ללא נשוא. איני מבינה במושגים רפואיים - לכן כתבתי כהדיוט את הממצאים. לתשובתך אודה.

מנהל פורום אורתופדיה