"כתף-שחיין".

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/07/2003 | 17:10 | מאת: יוחאי

שלום. אני שוחה כ-3 פעמים בשבוע - כ-1500 מטר בסגנון חתירה ועוד 500 מטר בסגנון חזה. לאחרונה הופיעו אצלי כאבים (לא חזקים) בכתף, מה שידוע (לענ"ד) כ"כתף-שחיין". אני ממשיך להתאמן כרגיל והכאב לא מחמיר, אך גם לא חולף. מה עלי לעשות? להפסיק להתאמן עד שיחלוף הכאב? תודה!

25/07/2003 | 17:38 | מאת: יוחאי

אני בן 30 ואני שוחה לא מאתמול, אולם אציין שלאחרונה הגדלתי את הטווח בסגנון החתירה. שוב תודה!

אחת ההצעות המקובלות היא לשנות סיגנון. לפעמים די בביצוע קפדנישל מתיחות טובות של מפרקי הכתפיים בכדי להשתחרר מכאב. בכל מקרה כדאי לעשות תקופה של מנוחה( כ 6 שבועות) לכתף על ידי מעבר לשחיית חזה בלבד . בעת ביצוע שחיית החזה יש להקפיד על ביצוע הגריפה עם הידיים כלפי מטה ולא לצדדים.

מנהל פורום אורתופדיה