כאבים בכתף , בצוואר וסחרחורות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/07/2003 | 12:15 | מאת: אחרי תאונה

24/07/2003 | 12:21 | מאת: המשך

שלום . לפני כשלושה שבועות עברתי תאונה דרכים , לא קשה, אבל הגוף היטלטל ולא הייתי חגורה . בשבועיים הראשונים חשתי כאבים חזקים בכתף השמאלית , בצוואר ובגף התחתון וכמו כן סחרחורות. בשבוע האחרון נפלתי פעמים בגלל סחרחורת . הייתי אצל הפיזוטרפיסטית שהמליצה על מנוחה של כשבוע שבועיים נוספים היות והמערכת הסימפטית - לא זוכרת בדיוק את השם המדויק נפגעה . שאלתי היא כמובן מהי המערכת הסימפטית ואיזה השלכות יש על פגיעה בה ? ודבר נוסף הוא שמלבד הסחרחורות אני מרגישה גם עייפות האם גם זה קשור לפגיעה בצוואר? יש לציין כי היד השמאלית שהיא החזקה נחלשה מאוד בעקבות התאונה ומאוד קשה לכתוב יותר מכמה משפטים איתה . כמה זמן זה יקח עד שהגוף יצא מה"שוק" (בד"כ).

המערכת הסימפטטית והמערכתהפרהסימפטטית הןחלק ממערכת העצבים הנקרא מערכת אוטונומית שכן היא מתפקדת על פי צוים והוראות היוצאים מן המוח ומגבים לגרויים שונים מבלי שיהיו תולדה של רצוננו. פגיעות במערכת האוטומנית יכולות להתבטא בצורת שונות משונות החל בעודף הזעה או ביובש הסמקה או כחלון כאבים דימוע או יובש בעיניים וכו' וכו'. אין קשר לסחרחורת. העייפות היא מחוש לא ספציפי שקשה לקשור אותו למצב חולני גופני והוא יותר מצביע על מצב נפשי.

מנהל פורום אורתופדיה