שאלה לד"ר אסא

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/07/2003 | 19:45 | מאת: רחל

ד"ר אסא היקר! מזה חצי שנה יש לי כאבים בעצם השמאלית של האגן. הכאב בא בדקירות חדות ובכאב כמו אחרי מכה או פצע והוא מבפנים, קצת קשה להסביר אבל הוא לא מתרכז בצד החיצוני של העצם אלא מבפנים והוא גובל בגב. אני בת 45 וכמו שכתבתי הדבר נמשך כבר חצי שנה. אינני יודעת לאיזה רופא לפנות: האם לכירורג? לאורטופד? מה לדעתך יכולה להיות סיבת הכאב? האם דלדול עצם מלווה בכאב? בבדיקה שעשיתי לצפיפות עצם לפני שנתיים הממצאים היו טובים. בתודה.

דלדלול עצם אינו גורם לכאב. השלב הראשון בכל אבחנה רפואית הוא מיקום הבעיה כלומר איתור המקום המדוייק בו מתחולל התהליך החולני . זה יכול להיו תהמפרק שבין עצם הכסל לעצם הצולב או מן הגבשוש הגדול של עצם הירך או אפילו מן הכליות. הדרך הטובה ביותר להתחיל באאיבחון א כן היא ללכת למי שיודע לחפש משמע לאורתופד .

מנהל פורום אורתופדיה