דלקת בעצב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/07/2003 | 10:05 | מאת: שושי

הנני בת 53 בדר"כ בריאה. נוטלת FOSALAN חד שבועי מזה מספר שנים. עוסקת שנים בפעילות גופנית הכוללת הליכה מאומצת למרחק 8 ק"מ 4-5 פעמים בשבוע וכן התעמלות מבוקרת ע"י מדריכות מוסמכות מספר פעמים בשבוע. לפני כחדשיים, עקב כאבים בחלקו העליון של הישבן ובצידו האחורי של ירך רגל שמאל, קבע אורטופד שאני סובלת מ-"אישיאס" ואחרי טיפול של שבועיים בכדורי VIOXX שגרמו לי לעצירת שתן, התחלתי בפזיוטרפיה הכוללת אולטרה-סאונד, טיפול בעזרת מכשיר TENSE ולאחרונה כשמצבי לא השתפר, עברתי לטיפול בוואקום. כרגע, לאחר כ-10 טיפולים אין אני רואה שיפור משמעותי במצבי. שאלתי היא: האם קיים טיפול שונה מזה שקבלתי עד היום ומהי המלצתכם בהתחשב בעובדה שאני סובלת מכאבים חזקים לעיתים תכופות, ישיבה ארוכה במקום כמעט בלתי אפשרית ואיכות החיים, בהתאם.

מכיון שאישיאס אינו אבחנה אלא שם של סימפטום שבעברית נקרא גנשת הרי שקשה לדבר אצלך על טיפול לפני שעושים אבחנה שלמה . גם המושג "דלקת בעצב" אינו אלא מכבסת מילים שלא מתאימה לשום דבר שקורה באמת ועד שלא תעברי בדיקה רצינית ובדיקות עזר לא נראה לי שתקבלי טיפול הגיוני.

מנהל פורום אורתופדיה