קרע של סיבים בתאומים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/07/2003 | 22:48 | מאת: לילי

שלום! לפני חודשיים בעת שיעור אירובי דאנס התכווץ לי שרו\יר התאומים ברגל ימין כך שהפעולה קרעה לי סיבים בשריר. ברצוני לציין שאני עושה פעילות ספורטיבית מזה 10 שנים ברציפות בממצוע של 3 פעמים בשבוע מאירובי ועד ריצה וחדר כושר. כמו כן במהלך החודש הקודם לקרע התכווץ לי אותו שריר מספר פעמים , עשיתי הפסקה של כמה ימים וחזרתי וכן בעת עשיית סייקלינג התכווץ לי שריר הירך הפנימית וגם השריר בכף הרגל. שאלותי הן: 1. מה לעשות ע"מ למנוע? 2 האם יכול להיות קשר בין כל המקרי ההתכווצות (לדעתי יש)? 3. היתכן שחסר תוסף תזונתי? אני חוזרת בימים אלו לעשות ספורט אך לא הייתי רוצה לחוות ארוע חוזר. אשמח לתשובתך המקצועית לילי

הסיבה העיקרית להתכווצותשרירים היא עייפות שלהם. יש גם מצבימחלה קשים שבהם השריר עשוי להכנס למצב של התככוצות ממושכת בשל ריכוז סידן נמוך בדם ( ללא קשר לכמות הסידן בעצמות ) או יתכן גם ירידה ברמת המגנזיום בדם( שוב ללא קשר לכמות המגנזיום בעצמות או בתזונה ) .בכל מקרה הדרך הטובה ביותר למנוע התכווצויות היא ביצוע מתיחות וכל אימון או ריקוד אארובי צריך שיקדים לו -לאחר חהחימום- פרק זמן של מתיחות שבו מבצעים מתיחות של כל קבוצות השרירים בגוף דקותיים לכל קבוצה בפרקי זמן של דקה אחת.

מנהל פורום אורתופדיה