מגה גלופלקס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/07/2003 | 15:52 | מאת: ארנה

לד"ר לב-אל שלום, האם מגה גלופלקס באמת עוזר נגד שחיקת מפרקים? האם כדאי לקחת מגה גלופלקס כאמצעי למניעת שחיקה, והחל מאיזה גיל? תודה על תשובתך.

מגה גלופלקס הנו תכשיר מסחרי. בתור שכזה הוא לא נבדק ולא נוסה ואי אפשר לתת לך תשובה בהקשר של תכשיר זה. על פי הכרזת היצרן של מגה גלופלקס הוא מכיל שני חומרים האחד גלוקזאמין סולפט והשני כונדרואיטין סולפט. נעשו עבודות מחקר עם החומרים גלוקוז אמין וכונדרואיטין סולפט ואלו הוכיחו כי גלוקוז אמין יש לו יכולת להגן על הסחוס המפרקי מפני התקדמות תהליך השחיקה וכונדרואיטין סולפט יש לו יכולת להקטין תגובה דלקתית. מכיון ש"מגה גלופלקס" אינו תרופה אלא תוסף מזון אין לנו יכולת לדעת בודאות שמה שכתוב על האריזה הוא באמת נכון.

20/07/2003 | 21:35 | מאת: ארנה

האם קיימים תכשירים רפואיים המיועדים למנוע שחיקת מפרקים, והאם כדאי להשתמש בהם למניעת שחיקה, והחל מאיזה גיל?

מנהל פורום אורתופדיה