אצבע נפוכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/07/2003 | 01:29 | מאת: סביון

ביתי בת 18. מגיל צעיר היא רוקדת מחול קלאסי ומודרני (השנה סיימה והיא מתגייסת בעוד כחודש) מזה מספר שנים יש לה אצבע בכף רגל שמאל נפוכה ואדומה. מלווה בכאב ובתחושה של "דופק" ביחוד בבוקר עם הקימה ובמזג אויר חם. שלושה רופאים שבדקו אותה (כולל רופא אורטופד מומחה לרקדנים) טענו שאין לה כלום. אולם בכל זאת האצבע נפוכה, אדומה וכואבת. נשמח לקבל אבחון אחר או המלצה לבדיקות נוספות שיש לערוך. בכבוד רב,

האיבחון כאן תלוי קודם כל בהתרשמות הבודק ממראה האצבע. אגב על איזה אצבע מדובר? שלח את האצבע ונראה.

19/07/2003 | 22:44 | מאת: סביון

ד"ר אסא שלום תודה על תשובתך התמוהה מדובר על האצבע שליד הזרת בכף רגל שמאל (אילו זה היה ביד היא נקראית קמיצה) אני יכולה להבין שניתן לעשות אבחון רק כשרואים את האצבע, אבל מה זה "שלח לי את האצבע", אתה צוחק עלי או מה? מאחר ושלושה רופאים ראו את האצבע וטענו שזה לא כלום, חשבתי אולי תציע בדיקה נוספת, שאיבת נוזל למשל ובדיקתו. בשלב מסוים חשבתי שאולי זה סימפטום ל"גאוט", אבל אז קראתי שנשים בגיל הפוריות לא סובלות מגאוט. האצבע נפוכה, בערך פי שלוש מאצבעות אחרות ברגל, לפעמים אדומה וכל הזמן כואבת עם תחושת דופק פנימי. בברכה,

מנהל פורום אורתופדיה