עקמת בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/07/2003 | 00:10 | מאת: חן

אני בת 14 וחצי ואובחנה אצלי עקמת של 45 מעלות הרופא הציע להשתמש במחוך או לעבור ניתוח אני מתלבטת מפני ששמעתי שלהיות עם מחוך במשך שנתיים זה סיוט למרות שזה אמורה להיות הדרך הקלה ביותר אני מפחדת לעבור את הניתוח כי שמעתי שיש בו סכנות אשמח לתשובה

הטיפול המקובל בעקמת של 45 מעלות אצל נערה שעדיין יש סיכוי שתצמח לגובה הוא בניתוח . אם לעומת זאת יסתבר שכבר לא תגדלי לגובה על סמך התפתחותך הגופנית וממצאי הצילומים אין צורך בטיפול כלל. במידה שיש לך פוטנציאל צמיחה לגובה ואנימניח שזה אמנםםהמצב הסיכוי שחגורה תועיל לך הוא קטן מאד ובכל מקרה היא רק תמנע החמרה אך לא תתקן את העקמת הקיימת . ניתוח לעומת זאת יביא לתיקון של כ 50%( כלומר לעקמת של כ 20 מעלות ) וזה תיקון משמעות . כשמדובר בעקמת מסוג אידיופתי הסיכון בניתוח הוא קטן מאד

18/07/2003 | 23:34 | מאת: חן

ומה לגבי המחוך שהוצע לי? יש סיכוי שהוא יעזור לי?

03/08/2003 | 18:19 | מאת: גם אני עברתי ניתוח

שלום חן. אני עברתי את הניתוח בגיל 14 (לפני שנתיים), אני יכולה להגיד לך שמבחינת הצמיחה, שום דבר לא השפיע עלי, ואפילו גבהתיי בסביבות ה-7 ס"מ מאז הניתוח (בלי קשר לס"מ שהניתוח עצמו הוסיף לי) הקמת שלי הייתה בת 64 מעלות, ועברתי את הניתוח בבית חולים אסף הרופא. הניתוח עצמו ארך 8 שעות, ולמרות כל מה שהרופאים אמרו תוך שבועיים וחצי כבר חזרתי לבית ספר. אל תפחדי מהניתוח, הכאבים אומנם בלתי נסבלים בהתחלה, אבל זה עובר. את העמקת שלי גילו כשהיא הייתה כבר בת 64 מעלות ולא התנסתי במחוך לפי מה שאני שמעתי, המחוך כמעט לא עוזר ובמילא בסוף הרוב עושים את הניתוח, עזבי אותך מזה ותעשי את הניתוח אם את רוצה לשמוע עוד פרטים, דברי איתי באי מייל או משהו.

מנהל פורום אורתופדיה