ניתוח גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/07/2003 | 19:35 | מאת: דוד

לפני עשר שנים נותחתי בגב אם אינני טועה בחוליות L1 S5 . מאז, יש לעיתים רחוקות ללא סיבה ברורה כאבים חזקים היורדים לאורך הרגל. השאלה היא מה רמת הסיכון לפריצת דיסק פעם נוספת והאם יש כללי זהירות למנותחים בגב. ובאותו הקשר האם מקובל לקבע את שתי החוליות שמצידי הדיסק הפגוע או שיש כל מיני טכניקות בהתאם למקרה.

עצם ה.עבדה שסבלת כבר ממחלה של דיסק מלמדת שיש לך נקודת חולשה בעניין זה וראוי שתישמר מפעילות המעלה באופן חד ומהיר את העומס על הדיסקים כמו כפיפת גוו לפנים והרמת משא המרת משקולות פיצוע פיתולי גוו עם משא וכו'. בניתוחיםבהם יש פגיעה ביציבות של המפרקים הבין חולייתים מחמת מחלה או כתוצאה מן הניתוח עצמו מאחים את החוליות זו לזו.

17/07/2003 | 08:44 | מאת: דוד

מנהל פורום אורתופדיה