בעיות גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/07/2003 | 13:46 | מאת: עדי

שלום. שמי עדי, בת 19. גבי כפוף מאז גיל 12,13. לפני כחודף הופיע כאב באזור עצם הזנב. הכאב מופיע בישיבה ממושכת, ובקימה מישיבה. לא מורגש בהליכה או בשינה. בע"ש מותני (חזיתי וצדדי) נמצא כי : סקוליוזיס קמורה שמאלה. שינויים דיסקוגניים מתונים ב- L1-2 , T11-12, עם קשרי שמורל. מידה מינימלית של דיסרפיזם ב- S1. מבנה חוליות ומרווח בין חולייתי שמורים. ברצוני לדעת מה פשר הממצא. תודה.

הממצא אינו מרשים. סקוליוזיס היא התעקמות של עמוד השדרה הצידה. נהוג לתאר עקמת על פי מיקומה ( חזה ,מותן צואר) ועל פי חומרת העקומה במעלות. התאור שהבאת הנו חסר ביותר ואינו מלמד מאומה. שינויי דיסקוגניים מתונים וגו' זה מה שקוראים BUZZ WORDS וכנ"ל לגבי הדיסרפיזם.

13/07/2003 | 21:09 | מאת: עדי

לא ממש הבנתי מה הכוונה... האם זה חמור? מה אתה ממליץ לעשות? מה הכוונה buzz words ?

מנהל פורום אורתופדיה