נגע בטיביה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/07/2003 | 19:02 | מאת: איריס

שלום, בני בן 12 וחצי ומתלונן על כאבי רגליים - במיוחד באיזור הברך. בבדיקת אורטופד לא נמצא דבר אך תוצאות הצילומים הם: בטיביה הדיסטלית נגעליטי קורטיקלי בגודל 1.2 ס"מ מתאים ל - BENIGN CORTICAL DEFECT מדובר בטיביה השמאלית. מהי טיביה? מה משמעות האבחנה? תודה. איריס.

09/07/2003 | 21:45 | מאת: דר' אסא לב-אל

המונח BENIGN CORTICAL DEFECT אומר שיש אזור מוגדר בקליפת העצם שבו במקום עצם יש רקמה ליפית . הממצא יעלם עם השנים ואין לו חשיבות . טיביה, בעברית שוקה ,יא הגדולה מבין שתי עצמות השוק הקטנה נקראית שוקית

09/07/2003 | 21:53 | מאת: איריס

תודה על תשובתך המהירה והברורה.

מנהל פורום אורתופדיה