ניתוח להסרת עצם עודפת?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/07/2003 | 10:42 | מאת: איתי

בעקבות כאבים שנמשכים כבר כשנה וחצי בכף רגל ימין במיוחד לאחר הליכה ממושכת הוצע לי ניתוח להסרת עצם עודפת\מיותרת . מה יכולות להיות תוצאות הלוואי של הניתוח? האם התנועה של כך הרגל תישמר? ( אני לאחר טיפול בסטרואידים של כ-4 חודשים לפני כ שנתיים וחצי שבעקבותיו יש לי נמק אווסקולרי בירך שמאל)

היה נחמד לו גילית לי על איזה עצם עודפת מדובר שכןיש הרבה אפשרויות. השכיחה מכולן היא הנביקולר העודפת הניתוח נקרא ניתוח על שם קידנר . הניתוח אינו פוגע בתנועתיות כף הרגל

10/07/2003 | 16:35 | מאת: יעקב חיים וינברג

לאיתי שלום, ברור שהתשובה שאתן לך היא כללית, כי איני יודע איזו היא העצם העודפת. אתה מציין שהכאבים מופיעים לאחר הליכה ממושכת, כלומר לאחר מאמץ. מאחר שנעליים בדרך כלל מעוצבות לשימוש כפות רגליים סטנדרטיות, פחות או יותר, יתכן שנוצר לחץ על כף הרגל מהנעל. אז, כמובן, מומלץ להשתמש בנעליים רחבות מספיק. יתכן שעקב העצם העודפת, תנוחת כף הרגל שלך אינה טובה בעת הדריכה. אפשרות סבירה היא שימוש במדרסים כדי שמשטח הדריכה שמתחת לכף הרגל שלך יהיה הנכון ביותר עבורך ויתחשב בעצם העודפת. אם העצם העודפת היא אכן בנביקולר, דבר שהוא שכיח ביותר, אזי אכן מדרסים יסייעו לך. אני מצרף קישור למאמר באתר "שוונג" http://www.shvoong.co.il/SecondLevel/all_articles1.asp?id=212 וגם לאתרנו www.footsupport.co.il בברכה, יעקב חיים וינברג

מנהל פורום אורתופדיה