כאבי גב עקב פציעה בעבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/07/2003 | 08:15 | מאת: ברוך

ב 1971 עליתי על מוקש. רגלי הימנית נקטעה מתחת לברך ובנוסף כתוצאה מההדף עפתי מהג'יפ לגובה רב ובגב התחתון בחוליה L1 נוצר סדק. בחודשיים הראשונים הייתי מרותק למיטה עם כאבי תופת בגב ותנועותיי היו מוגבלות מאוד. רק לאחר כשנה כשהתחלתי ללכת עם פורטזה הכאבים והמוגבלות עברו. 31 שנים עברו יחסית טוב ובלי תלונות. בחודש האחרון התחילו כאבי גב חזקים ביותר ומחוסר ברירה התחלתי לצרוך תרופות לשיכוך הכאב (נורופן)שעוזרים פחות ופחות. בבדיקה בשיקום בתל השומר אמר ד"ר עזריה כי זהו כנראה התקף והמליץ על שחייה בריכה. א. האם להתחיל לשחות עכשיו עם הכאבים החזקים או להמתין שהכאב יחלוף? ב. האם המכשיר "בק לייפ", יכול לעזור במצבי ? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי. ברוך

אין שום סכנה בשחיה ואיןסיבה שלא תתחיל לשחות אם כי לעיתים הכאב מחמיר בשחיה . אשר ל"בק לייף" המכשיר בהחלט ישמח לעזור לך והסיכוי לכך שהוא גם יצליח הוא לא רע.

מנהל פורום אורתופדיה