בלט דיסק מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/07/2003 | 21:56 | מאת: אבי ג.

שלום דר' ביצעתי צילום mri בגב ומהממצאים נתגלו הפחתה בלורדוזיס הפיזיולוגית, בלט מזערי של האנולוס בגובה l3-l4 . בגובה l4-l5 יש בלט האונולוס יותר לשמאל עם נגיעה (אך ללא דחיקה) בשורש l4 השמאלי במוצאו. יש לחץ על השק הדורלי מלפנים ומשמאל. l5-s1 יש בקע מזערי של הדיסק עם שערורית מקומית בחלק הקידמי של השק הדורלי. 1.מה הם הממצאים לדעתך? 2.מתוך הנחה זו שיש קשר סיבתי בין מקום העבודה ואופי העבודה 3. האם פגיעה זו מקנה אחוזי נכות ?וכמה.?

50 מתוך 100 אנשים "בריאים " ללא כאב גב ימצא אצלםבמ.ר.י בלט של דיסקה. ב29% ימצא בקע( פריצה). אם תיקח בחשבון עובדות אלו תבין שהממצאים שהבאת אין להם משמעות כשלעצמם אלא בהקשר הקליני. אשר לנכות ממצאים אל באמת חסרי משמעות מן הטעם הפשוט שבקובץ התקנות לקביעת דרגת נכות של המוסד לבטוח לאומי - קובץ שהוא המחייב מבחינה חוקית- המילה מ.ר.י בכלל לא מווזכרת.

מנהל פורום אורתופדיה