ניתוח בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/07/2003 | 21:43 | מאת: אור

לד"ר אסא לב-אל שלום, אני סובלת מזה שנתיים מכאבים בקרסול אחרי כל פעילות גופנית כמעט ובעיקר הליכה. לאחר שעברתי את כל הבדיקות התברר שבמקום שאמור להיות לי מפרק יש עצם ואין תנועה במקום ולכן הכאבים. הרופא שלי הציע ניתוח להסרת העצם אך אמר שיכולים להיות שינויים ניווניים שיגרמו לי כאבים אפילו אם הניתוח יצליח. האלטרנטיבה הנוספת הייתה זריקות פעם בחצי שנה. השאלות שלי הן- האם קיים איזשהו סיכון בניתוח כזה ואם לזריקות לטווח ארוך יש השפעה שלילית- מה החומר המוזרק? תודה מראש. אור.

אני מתקשה לענות לך בלי לדעת על מה האבחנה . מדברייך אני יכול לנחש כי מדובר במה שנקרא TARSAL COALITION במידה שאמנם אני צודק ניתוח יכול לעזור אבל לזריקות אין מה לעשות שם. הסיכון שבניתוח דומה לסיכון של כל ניתוח כמו זיהום או פגיעה ברקמה חיונית מקומית

מנהל פורום אורתופדיה