סקוליוסיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/07/2003 | 01:59 | מאת: מיכל

אני בת 29. סובלת מסקוליוסיס. לפני כ-4 חודשים התחלתי להתאמן בחדר כושר. לאחר כחודש התחלתי לסבול מכאבי גב נוראים. האימונים שלי כללו הליכה על המסילה, אימונים במשקולות לחיזוק השרירים ותרגיל חיזוק לגב התחתון ללא משקל( בשכיבה על הרצפה, על הבטן- הרמה של פלג גוף עליון) . האימונים נערכו בליווי מאמן צמוד, משקלים נמוכים מאוד וללא דחיסת חוליות עמוד השדרה או הפעלת לחץ עליו. לאחר שהתחילו הכאבים, הפסקתי את אימוני החיזוק והמשכתי ללכת על המסילה בלבד. הכאב לא הפסיק ואף החמיר. האם פעילות בחדר כושר לא מומלצת? האם חיזוק בעזרת משקולות לא מומלץ למרות המשקל הנמוך? איזו פעילות מומלצת, כדי לחזק את הגב מבלי לגרום לנזק? בתודה מראש.

אין הגבלה עקרונית על מי שיש לו עקמת של ע"ש ושעור הסובלים מכאב גב תחתוןבקרב בעלי העקמת אינו עולה על שיעורם בקרב אוכלוסיית ישרי הגב. בשתי האוכלוסיות מומלץ להמנע מפעילות שגורמת לכאב . הפעילות החליפית שבה לא מוטל עומס על הדיסקוסים הנה שחיה

01/07/2003 | 20:00 | מאת: ASAF

היי מיכל רציתי לדעת האם עברת ניתוח לקיבוע עמוד השידרה. והאם עשו לך בעיות בחדר הכושר בגלל בעיות הגב.

02/07/2003 | 21:01 | מאת: מיכל

היי אסף. הבאתי אישור רפואי ולכן לא עשו לי בעיות. המדריכה שלי בנתה לי תוכנית תוך כדי התחשבות בגב שלי.

מנהל פורום אורתופדיה