CPK גבוה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/06/2003 | 10:18 | מאת: אופיר

שלום רב, בעלי בן 29 . ביום חמישי האחרון בעלי התאמן במכון כושר כשעה וחצי, ביום שישי בערב , אחרי ארוחת ערב הוא התלונן על סחרחורות , כאבים בחזה וחולשה בכל הגוף . הזמנו לו אמבולנס והוא פונה לבית חולים. בבית החולים גילו כי רמת ה- CPK אצלו הייתה 750 , לאחר מעקב הוא שוחרר הביתה עם רמת CPK של 350 עם הפניה להמשך מעקב הרופא המטפל . לא קיבלנו ממש אבחנה מהם הממצאים. גם היום בבוקר בעלי אמר שהוא חש לא בטוב וחולשה בכל הגוף. רציתי לשאול מה זה CPK , לאיזה תופעות או תחושות זה גורם לאדם להרגיש. האם זה יכול לנבוע מגורם נפשי כמו חרדות ?מגמילת עישון ? בעלי הפסיק לעשן מזה כחודש. אודה לתשובה בהקדם.

CPK הנו אנזים הנמצא בשפע ברקמת שריר ,שרי רהלב ומוח. שיהבדלים מסויימים בין האנזים שבשריר רגיל ושריר הלב. מאמץ גדול עשוי לגרום לעלית רמתהאזי ממש כמו התקף לב אך כאמור ניתן להבחין בין אנזים שמקורו בשריר רגיל לזה שמקורו בלב

מנהל פורום אורתופדיה