כאבי כתפיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/06/2003 | 08:48 | מאת: zunder

הנני סובל מכאבים בשתי הכתפיים בתנועות מסוימות בעיקר בהרמת הידים ובהחזקתן בגובה הכתפיים, הכאבים יותר חזקים בכתף שמאל. הכאבים חזקים מנשוא בעיקר בזמן שינה. קבלתי טפול מתמשך בviox וגם בetopan שלא עזר . קבלתי טפול פיזיוטרפי שלא עזר. בבדיקת אולטראסאונד נתגלה קרע חלקי בגיד בכתף שמאל ובכתף ימין לא היה ממצא. בבדיקה גופנית אצל אורטופד אין ממצא. לדעת האורטופד רין יותר מה לעשות ואני צריך לחיות עם זה אולי זה יעבור. ?? הכאבים הם מזה 9 חדשים והם חזקים במידה כזאת שמגבילה אותי בעבודה ובפעילות יום יומית רגילה. נא תשובתך. תודה מראש זונדר

אני מטרף לחוסר שביעותרצונך מן ההצעה לחיות עם זה. אין צורך לחיות עםז ה אבל חסר לי הרבה מידע רלונטי בכדי להציע לך עצה מועילה. הממצאים החשובים ביותר במקרה כמ שלך הנם : א. קשת הכאב כלומר הזוית של הרמת היד בה מתחיל הכאב. ב. מבחן התנגשות . זה נעשה עלידי קיבוע עצם השכמה ביד אחד של הבודק והרמת המרפק שלהנבדק ביד שניה . הופעה ש לכאב בכתף בזמן ביצוע הבדיקה היא תוצאה חיובית כלומר יש התנגשותגורמת כאב בין ראש עצםם הזרוע לזיז האקרומיון וזה מ השגורם לכאב . בהמשך חזרים על הבדיקה לאחר הזרקה של חומר אלחוש מקומי. אם הכאב חולף סימן מבהק לכך שיש התנגשות בין העצמות . הפתרון כאן הוא לנסות טיפול לא ניתוחי ואם אין הצלחה לטפל בניתוח .

25/06/2003 | 13:13 | מאת: זונדר

לדוקטור שלום. תודה על תשובתך. באשר לכתף, הכאבים נגרמים תוך כדי התנועה מלטה למעלה וגם בחזרה. כאשר היד מורמת ישר וקדימה למעלה לגובה הכתף ומופעל עליה לחץ אנכי מלמעלה, נגרם כאב עז המונע אפשרות של הפעלת מעמס על שריר הכתף, כלומר הרמת משא כלשהו, כאשר אני דוחף עם המרפק הצידה למשל את משענת היד של הכסא נגרם כאב כנ"ל. אולם הפעלת כח כלפי פנים או כלפי מטה אינה גורמת כאב כלל. אין לי מגבלת תנועה במפרק הכתף והוא גמיש למדי לכל הכוונים. האם יש הבדל בין התרופות השונות הניתנות במקרים כאלה - celcox,etopan, viox, והאם יש טעם לנסות סוגים שונים? בכבוד רב זונדר

מנהל פורום אורתופדיה