כאבים בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/06/2003 | 17:38 | מאת: עמנואלה

לד"ר לב-אל שלום, מזה כחדשיים אני סובלת מכאבים קשים בכף הרגל (קראתי את הסבריך בנושא, והבנתי מהם שאני סובלת כנראה מדלקת של חותלת השעל). רופא אורטופד רשם לי כדורי CELCOX , מדרסים וטפול באולטרסאונד. לא הצלחתי להבין מהסבריך אם יש סיכוי להחלמה מלאה או שמדובר בהקלת הכאבים בלבד? אחותי סבלה מבעיה דומה, ולאחר מספר חדשים הפנו אותה לנתוח לייזר, שפתר את הבעיה. מהו בדיוק הנתוח הזה? אולי כדאי לי לעשות את הנתוח מיד במקום לסבול קודם חדשים אחדים? תודה מראש על תשובתך, ותודה על ההסברים המקיפים שאתה נותן בפורום.

אין ניתוח לייזר באוורתופדיה. יש שיטת טיפול על ידי לייזר נמוך עצמה , שאין בינה ובין ניתוח אף לא מאומה, ואני לא מאמין שזה מה שסידר את הרגל לאחותך. המרכיב החשוב ביותר של הטיפול הוא מתיחות גיד אכילס ומתיחות חיתולית השעל . טיפול באולטרהסאונד לא יעזור. אם את רוצה טיפול מהיר יותר עומדות לפניך שתי אפשרויות האחת זריקה של סטרואידים והשניה טיפול באמצעות גלי הלם חוץ גופיים .

מנהל פורום אורתופדיה