כף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/06/2003 | 10:44 | מאת: ש.ב.

בקר טוב לפני כשבוע הלכתי לביקורת לבית החולים אחרי ניתוח של חיתוך העצב לפני חמישה חודשים, כיוון שעדיין אני חשה כאבים רגישות ונפיחות קלה במקום הרופא רצה לבדוק בעזרת זריקת אזרקאין (הרדמה מקומית) אם הבעיה היא מקומית או שבאה ממקום אחר ומוקרנת בכף הרגל. למזלי לאחר ההרדמה לא חשתי כלל בכאבים בכף הרגל אף שעמדתי הלכתי ולחצתי על המקום ולאור זאת הרופא אמר שעלי לעבור ניתוח של חיתוך בקוטר של 1 ס"מ שבמהלכו עליו להוציא את כל הרקמה מלמעלה עד למטה של כף הרגל ולשלוח לפתלוגיה על מנת לבדוק מה מקור הכאב . לאחר שההרדמה פגה התחלתי לחוש בכאבים שנמשכים לסירוגין עד היום (שבוע) בעוצמה מאוד חזקה ורציתי לשאול אותך האם לזריקה יש השפעה כזאת חזקה שגורמת לכאבים? ואם כן עד מתי? האם לדעתך לאחר שמזריקים ומרדימים את האיזור הכואב וחשים טוב הבעיה היא אכן עיצבית? תודה מראש.

הפוגת הכאב בעקבות הזרקה שלמאלחש מקומי לאזור הכואב מוכיחה כי מקור הכאב נמצא במקום המסויים. מקור הכאב יכול להיות מורסה, דלקת חריפה פחות, גידול או נוירומה . נוירומה הנה מעין נפיחות של קצה עצב חתוך.

מנהל פורום אורתופדיה