כאבים בירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/06/2003 | 00:17 | מאת: י'

שלום, במהלך פעילות ספורט חשתי כאבים באזור הירך (חיבור בין הירך לאגן). מאותו מאורע אני חווה מגבלה (לא חמורה) וכאבים באזור במקרה של הטיית הירך כלפי חוץ. צילום רנטגן לא הראה כל ממצאים חריגים, והופנתי למיפוי עצמות. מה מטרת בדיקת המיפוי ואיזו בעיה הבדיקה צפוייה לעזור לאתר ? האם בדיקה כזאת הכרחית או שיש בדיקות אלטרנטיביות ? תודה.

17/06/2003 | 00:18 | מאת: י'

אגב, אני סובל מפריצת דיסק (S1-L5). האם יתכן קשר כלשהו למגבלה בתנועה.

מיפוי עצמות עשוי לזהות שבר זעיר שלא הודגם בצילום רנטגן, שבר מאאמץ, זיהום או גידול . כמו כל בדיקה יש להיתרונות משלה חסרונת יתרונה העיקרי היא היותה רגישה מאד

מנהל פורום אורתופדיה