נקודת TP

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/06/2003 | 18:15 | מאת: רחל

מהו הטיפול בזריקת TP (זריקה לנקודות טריגר)? בתודה מראש, אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי. רחל.

נקודות טריגר זה נקודות של רגישות ממוקמת בשריר שגורמות לכאב בסביבה . מזריקים לנקודה חומר אלחוש מקומי שמפסיק את הפעולה של המוקד דרך אחרת שנמצא לא פחות יעילה היא דקירה יבשה של הנקודה ומסג' עמוק . שיטתהטיפול כוללתזריקה מסוג כל שהוא והמשך טיפול עלידי מסג' עמוק ומתיחה של השריר הפגוע . כלהנושא נמצא במרכזו של ויכוח ואין קונסנסוס אם זושיטה יעילה או לא. לא ניתן להצביע על מחקרים המוכיחים את יעילות השיטה או להיפך.

מנהל פורום אורתופדיה