קרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/06/2003 | 10:17 | מאת: ניר

דר' שלום, ברצוני לדעת מה זה מפרק מדומה ? ובנוסף רציתי לדעת גם מהו חוסר יציבות כרוני בקרסוליים? תודה מראש.

מפרק מדומה הוא המצב שנוצר אחר שבר בעצם ארוכה שלא התאחה ויש תנועה בין שני רסיסי העצם שנותרו נפרדים.. חוסר יציבות כרוני בקרסוליים משמעו נקעים חוזרים .

15/06/2003 | 14:36 | מאת: יעקב חיים וינברג

לאחר שקורה בקרסול נקע חזק הרצועות שמחזיקות את הקרסול מתארכות (לא חוזרות לאורכן המקורי). עקב כך, הקרסול חלש יותר ונקעים חוזרים יקרו בקלות יחסית. ניתן למנוע את הנקעים החוזרים באמצעות שימוש במדרסים שבהם נלקח בחשבון נושא הנקעים החוזרים - זאת אומרת, לתת תמיכות מתאימות ולהשתמש בחומרים מתאימים. בברכה, יעקב חיים וינברג - וינברג אורטופדיה

מנהל פורום אורתופדיה