השפעת תרופה על כאבי ברך.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/06/2003 | 23:57 | מאת: שלום

שלום ד"ר, בן 50, שומר על פעילות ספורטיבית. לפני כחודשיים התחלתי להרגיש כאב וקושי בברך שמאל. (שחיקת סחוס ודלקת). לאחר צילום-הרופא המליץ על ויוקס ומגה גלופלקס. התרופות אכן שיפרו את המצב. בביקור חוזר-האורטופד אמר להפסיק עוד שבועיים עם הויוקס. השאלה שלי- האם לאחר הפסקת התרופה הנ"ל הכאבים והגבלת התנועה יחזרו? במידה וכן- האם יש אפשר לקחת תרופה זו לזמן ממושך , האם יש תופעות לואי אופיניות? תודה להתייחסותך.

למרות מה שניתן לקחת תרופות נוגדות דלקת זמן ממושך ( יש הלוקחי אותם שנים ) רצוי לקצר את תקופות השימוש בכדילמנוע סיבוכים וכן מחמת יוקר התרופה. ההנחה היא שהתרופה משמשת לערה בתקופת משסבר ואחר כך הגוף יסתדר לבד . במקרה שלך זה לא ממש לבד שכן המגהגלופלקס משמש כ"מגן על הסחוס" ויש לו גם תכונות נוגדות דלקת קלות.

מנהל פורום אורתופדיה