כאב בגב התחתון וברגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/03/2000 | 14:53 | מאת: דנית

שלום רב, אני בת 24 ולאחרונה סובלת מכאב חד בגב התחתון בצד שמאל המשפיע על רגל שמאל , הכאב מופיע כשאני שוכבת על הגב או בישיבה. יש לציין כי לאחר הליכה של מס' דקות הכאב עובר. האם יש צורך בפנייה לרופא? עליי לציין כי עוד בנעוריי סבלתי מכאב בגב התחתון אולם לא בתדירות כזו גבוהה. עשיתי צילומי רנטגן באותה תקופה אשר היו תקינים. תודה מראש

השאלה היא האם את סובלת מספיק בכדי לפנות לרופא ?

דנית שלום, כאב גב המקרין לרגל מקורו במרבית המקרים בדיסק שפרץ ולוחץ על העצבים היוצאים מחוט השדרה. אם הסימפטומים חולפים מהר והכאב נסבל הרי שאין צורך בטיפול כירורגי וניתן לטפל באמצעים שמרניים כפיזיותרפיה ותרופות. אם לעומת זאת מתווספות תופעות נוספות כגון חולשה, הפרעה בשליטה על הסוגרים או כאב בלתי נסבל הרי שיש לשקול טיפול ניתוחי. בכל מקרה, לאור הסימפטומים אני מציע שתפני לרופא, כדי לבצע בדיקה כללית ולוודא שאין שום הפרעות נוירולגיות. בהצלחה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיה