נקעים חוזרים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/06/2003 | 19:11 | מאת: ron

שלום רב לפני כמה שבועות כתבתי לך על מצב בו כפות הרגליים שלי מתעקמות לעיתים תכופות. הערת כי ייתכן ויש לי בעייה ברצועות והמלצת שאקבל תומך לקרסול, טיפול פיזיותרפיסטי וכו'. לאחר שעשיתי מיפוי עצמות התברר כי אין לי בעיות בעצמות או בסחוסים. כיוון שכך האורתופד הצבאי החליט שאין מה לעשות בעניין, ולאחר ש"נדנדתי" לו קצת הוא הסכים לתת לי תומך כרסול אחד וזוג מדרסים. בנוגע לטיפול הפיזיותרפיסתי הוא טען שאין בכך כדי לעזור לי - ולכן לא נתן לי הפנייה, ולכל המכשירים שהצעת לי להשמש בם הוא קרא "שטויות" ואמר שזה ביזניס של חברות שרוצות להרוויח - ואין הוכחה ממשית ליעילותם בספרות הרפואית, ולכן לא נתן לי אותם. תומך הכרסול שקיבלתי אכן עוזר לייצב את הרגל אך בגלל מבנהו - כמו נעל עם שרוכים, יחד עם הנעליים הצבאיות יוצר חיכוך בחלק שמעל העקב ומסביב לקרסול הגורם להתקלפות העור - מה שלא ממש מאפשר לי לרוץ איתם לאורך זמן ללא כאבים, מה שאומר שאצטרך לוותר עליו מתי שהוא. 1. האם יש לך עצות איך לשפר את תומך הקרסול הזה ע"מ למנוע את החיכוך והכאב הנובע ממנו? וזו השאלה העיקרית והחשובה ביותר עבורי. 2. כיוון שאני חוזר בקרוב לשירות קרבי האם דברי האורתופד הצבאי אכן נכונים, ואין שום דרך ממשית לטפל בהתעקמויות החוזרות באמצעות מכשירים? 3. האם כושר גופני יכול לחזק את הרצועות, ובכך למנוע ההתעקמויות? יש לציין שהאורתופד קבע את שקבע אך ורק על-סמך תוצאות מיפוי העצמות. אודה לך אם תשיב לי בכבוד רב רון

לצצערי איני זוכר על איזה מכשירים אתה מדבר . איני יכולגם ליעץ עצב בעניין תומךהקרסול שכן איןלי מושג איך הוא נראה ואיך הוא יושב על הרגל. בכל מקרה נסה גרבי צמר. לא ברור לי גם בשביל מה היה צורךך בבדיקת מיפוי עצמות

מנהל פורום אורתופדיה