שבר בראש הרדיוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/06/2003 | 18:54 | מאת: שבתאי

לרופא שלום רב אשמח אם תוכל לחוות את דעתך בנושא הנ"ל נפצעתי בפיגוע ואחד הרסיסים (אום גדול )חדר ליד שמאל וגרם שבר אורכי של כחמישה ס"מ בראש הרדיוס .מזה כחצי שנה אני בטיפול פיזוטרפי אך היד עקומה אין יישור מלא של המרפק פרונציה וסופינציה לוקים בחסר משמעותי אך הבעיה המטרידה מכל הם התקפי כאבים חזקים למרות טיפול באלגולזין פורטה . שאלתי : האם נכון יהיה לנתח ולהוציא את ראש הרדיום ? האם זה יפסיק את הכאב? מה הסיכונים ? תודה מראש

מטבעה של הפציעה שנפגעת בה הוא שהנזק שנגרם לך הוא יותר מאשר שבר של ראש הרדיוס. ראש הרדיוס כל אורכו הוא כ 1 ס"מ כך ששבר של 5 ס"מ חייב לכלול גם את הקנה של עצם הרדיוס. יש הגיון להוציא את ראש הרדיוס אם הוא מרוסק והמשטח המפרקי שלו הרוס. כאמור נוכח נרחבותה של הפגיעה לא ניתן לומר בבטחון שהוצאת ראש הרדיוס תביא מזור לכאב.

09/06/2003 | 01:21 | מאת: שבתאי

תודה על תשובתך

מנהל פורום אורתופדיה