עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/06/2003 | 00:43 | מאת: מושיק

ילדתי בת 6.5 עם עקמת 24 אחוז הומלץ בפני להתקין מחוך אני נוטה להתקין מחוך ע"פ שיטת בוסטון האם יש בארץ מוקדים הקשורים לקופ"ח כללית שיכולים לעזור בנושא ולחילופין להציע מקומות בהם אפשר להקינו תודה מראש מושיק

בדרך כלל יהיה זה הרופא המטפל ( אורתופד) שצריך לקבוע אתסוג המחוך כלומר האם מחוך מסוג TLSO ( בוסטון זה דוגמא לסוג זה ) או מסוג CTLSO ( מלווקי ) ושאתעל פי מיקום העקומה בעמוד השדרה. כל אורתופד המטפל בעקמת מכיר את האורטוטיסטים ( מתקיני החחגורות ) וידע לכוון אותך.

10/06/2003 | 22:27 | מאת: מושיק

במיקרה של ביתי נועצתי ברופא נוסף והוא יעץ לי לקחת boston והראשון יעץ לי מילווקי שמעתי שיש שיטה ארופאית שמתקנת את העקמת ( מחוך שנו ) כל מטרתי להגיע למצב אופטימלי עם סבל מינימלי לביתי ובי התחושה שהיעוץ שקיבלתי עד היום לא מספיק בתחום תודה

בדרך כלל יהיה זה הרופא המטפל ( אורתופד) שצריך לקבוע את סוג המחוך כלומר האם מחוך מסוג TLSO ( בוסטון זה דוגמא לסוג זה ) או מסוג CTLSO ( מלווקי ) וזאת על פי מיקום העקומה בעמוד השדרה. כל אורתופד המטפל בעקמת מכיר את האורטוטיסטים ( מתקיני החגורות ) וידע לכוון אותך.

08/06/2003 | 23:13 | מאת: אורלי

ביתי בת 8 הגבוהה בכיתה.אניאובחנתי רק בגיל 12 כסובלת מעקמתעם 32 מעלות והלכתי עם מחוך. מה עושים האם ישנם אורטופדים שמתמחים בגיל זה והאם תוכל להמליץ על מומחה באיזור המרכז.בנוסף איך אפשר לעזור קצת במניעה. תודה תודה.

מנהל פורום אורתופדיה