שחיה וכאבי גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/06/2003 | 20:42 | מאת: שרית

ד"ר לב אל שלום רב, האם שחיה טובה לכאבי גב תחתון ולכאבים בעצם הזנב, אם כן מדוע? מה פעילות זו עושה שיקל על כאבים כאלו? באיזה מינון מומלץ? האם יש סוג פעילות טוב יותר לבעיות אלו? האם יש השפעה מצטברת לחיוב? תודה ושבוע טוב לך.

השחיה טובה לשחיין. היא גם טובה לשחיין הסובל מכאב גב אם כי יש להתאים את סגנון השחיה לכל אדם שכן לעיתים שחיה על הבטן מוסיפה כאב. הסיבה ששחיה היא טובה נעוצה בכך שכל פעילות אארובית טובה להעלאת סף ה כאב. מכיון שבשכיבה קיים העומס קטן ביותר על הדיסקוסים הרי שיש לך כאן פעילות אארובית שאינה מעלה עומס על הדיסקוסים בניגוד להליכה וריצה. בנוסף לכך השחיה משחררת שרירי תפוסים ומשפרת את ההרגשה . כלזה בתנאי ששוחים בכמות מספקת . 1 ק"מ 4 פעמים בשבוע הנו מינון סביר

מנהל פורום אורתופדיה