מימצאים של .C.T

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/06/2003 | 10:07 | מאת: שלום

ד"ר אסא לב-אל שלום, אני בן 39 וסובל מספר שנים מכאבי גב תחתון. לאחרונה החלה החמרה. האורטופד שלח אותי לבצע בידקת c.t. אך טרם חזרתי אליו (נקבע לי תור לעוד יותר מחודש). אודה לך אם תוכל להסיר לי את פענוח ה-c.t. ולומר לי מה להערכתך גורם לכאבי הגב. מימצאי c.t. ע"ש מותני : תעלה ספינלית צרה, ספונדילוליזיס ב-L5 מימין. במרווח בין חולייתי L2-3 עדות לבלט דיסק הקפי עם לחץ על השק הדורלי והצרות התעלה. פסצטים תקינים. ב-L3-L4 הודגם בלט דיסק הקפי. פסצטים במבנה תקין שומור. ב-L5-S1 בלט דיסק הקפי ללא לחץ על השק הדורלי, יתכן לחץ על הגנגיליון הספינלי מימין ומשמאל. ספונדילוליזיס מימין וסקלרוזיס בולטת. קיימת ספינל סנטוזיס ברורה ב- L2-3 ןב-L3-L4. __________________________________________________________ א. מה משמעות כל המינוחים - מה זה ספונדילוליזיס, ספינל סנטוזיס ובלט דיסק הקפי, מה משמעות הלחץ על השק הדורלי. ב. מה מבין כל הנ"ל הוא הכי משמעותי והגורם לכאבי הגב. ג. האם המימצאים האלו (בלט דיסק, תעלה ספינלית צרה) - הם דברים שחולפים עם הזמן או שזה נשאר לכל החיים וצריך לחיות עם זה . ד.לפעמים יש לי קרינה חזקה לרגל ואני ממש צולע ולעיתים הכרבים רק בגב, איזה מימצא יכול להסביר את זה . ה. האם צריך בניתוח. ו.הפרופיל הצבאי שלי הוא 72 . האם יש מקום לדעתך להוריד פרופיל על סמך הנ"ל אם כן אז לאיזה פרופיל ? ז. האם היית ממליץ לפנות לטיפול פיזיוטרפי עד לביקור אצל האורטופד. מודה לך מאוד ומתנצל מראש אל אורך ההודעה, אני פשוט לא ידוע למי לפנות עד התור.

על ספונדילוליזיס ראה את: http://www.back.com/causes-mechanical-spondylolysis.html על היצרות תעלת השדרה ( ספינל סטנוזיס ) ראה את: http://orthoinfo.aaos.org/fact/thr_report.cfm?Thread_ID=128&topcategory=Spine בלט דיסק הקיפי זה ממצא שכיח וקרוב לודאי נורמלי. הממצאים היותר משמעותיים הם היצרות תעלת השדרה. לגבי שאלותיך האחרות לא ינתן לענות ללא בדיקה ונסיון לעשות קורלציה עם הממצאים הקליניים.

מנהל פורום אורתופדיה