זריקה בעצם הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/06/2003 | 15:52 | מאת: שוש

שלום רב אני בת 51 וסובלת מבעיה של שחיקה בעצם הירך זמן רב וכמובן הדבר מלווה בכאבים עד כדי צליעה לאחרונה הייתי אצל אורטופד אשר סבר כי אין כרגע מקום לניתוח עקב גילי שכן האזור עדיין עובר שינויים פיזיולוגים במקום זאת הוא הציע לי לקבל זריקה למקום באופן פרטי שעלותה כ 1500 ש"ח וע"פ מה שטוען עוזרת לשנה השאלה היא האם יש סיכון בכך והאם אכן הדבר מועיל ואם כן מה קורה שנה לאחר מכן האם ניתן לחזור שוב על מתן הזריקה אינני יודעת בידיוק מהי הזריקה אך ע"פ מה שהבנתי אינה כלולה בסל קופ"ח תודה שוש

הזריקה שהוא הציע לך היא זריקת חומר בשם היאלורונן. הוא מופיע בשוק בכמה שמות כמו סינויסק,אורתוויסק ועוד. מדובר בעצם ב 3 זריקות אחת לשבוע.משך ההשפעה הוא 6-8 חדשים. מקובל לתת את הזריקה לברך . הרבה פחות מקובל לתת למפרק הירךבעיקר בגלל קושי טכני. איני יכול לחוות דעה לגבי הסיכוי שהזריקה תעבוד אצלך שכן אינני יודע מה מצב מפרק הירך שלך.

מנהל פורום אורתופדיה