עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/06/2003 | 13:44 | מאת: שיר

לפני שבוע הרופאה גילתה שיש לי עקמת, היא שלחה אותי לצילום רטגן כדי למדוד את מספר הרוחק בין חוליה לחוליה, בשבוע האחרון החלו לי כאבים בכתף ובעורף מאוד חזקים ואף פעם לא סבלתי מהגב, מהכתפיים והעורף האם זה קשור לעקמת? האם זה חמור שעדיין לא הלכתי לאורטופד או בכלל לא הגעתי לצילום? והאם יש סיכוי שבעקמת היא בגלל הילקוט לביה"ס בעל משקל כבד עד 11 קילו. בבקשה ממך לענות על שאלתי, אני מאוד מפוחדת ולא מודעת לנזקים הנגרמים מבעיה זו?

הסיכווי שיש לך עקמת של ממש הוא קטן שכן הרוב הגדול שלהילדי שרופאי בית הספר חושדים שיש להם עקמת מתגלים כבעלי גב תקין. אם אמנםיש לךעקמת כדאי אמנם לבצע את הצילום בכדי לדעת את מידת העקמת אך הדבר אינו דחוף מאד. עקמת על פי רוב אינה מלווה בכאבים וברוב המקרים של כאב גב הוא אינו מלווה בעקמת. ילקוט גב אינו סיבה לעקמת.

מנהל פורום אורתופדיה