תוצאת mrI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/03/2000 | 14:04 | מאת: חן

אני נכת צה"ל בת 42 ותוצאת בדיקת mri שעברתי לאחרונה בברך שמאל, מראה בין היתר " חוסר סדירות ניכרת הן של הסחוס והן של העצם במפרק הפטלו-פמורלי, במיוחד באספקט האחורי של הפטלה ובמיוחד באספקט המדיאלי.סקלרוזיס ניכרת לא אחידה במשטח המפרקי של הפטלה...". קיבלתי כמעט את כל התרופות הקיימות, ללא הועיל. מה דעתך? תודה

חן שלום, חוסר סדירות של המפרק הפטלו פמורלי משמעותה לרוב ארטריטיס - שינויים ניווניים של המפרק בין עצם הירך לבין עצם הפיקה. זהו מצב די שכיח הגורם לכאבים בחלק הקדמי של הברך. הטיפול מתחיל בפיזיותרפיה לחיזוק שרירי הירך, ממשיך בתרופות להקלת דלקת (כדורים או זריקות) ולעיתים מצריך ניתוח לשינוי הזוית בין עצם הפיקה לעצם הירך. הצורך בניתוח נקבע על ידי הבדיקה הפיזיקלית וצילומי הרנטגן. אחד הצילומים החשובים לצורך האבחנה הינו צילום הנקרא " Sun Rise ", מראה את עצם הפיקה כמו השמש בעת זריחתה ואת הזוית בינה לבין עצם הירך בברך. בהצלחה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיה