כאבים בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/06/2003 | 17:52 | מאת: ננה

לרופא שלום אני סובלת מכאבים בעורף ובכתפיים זמן רב. עברתי טיפול פיזיוטרפי כדי להקל על הכאב ועל המוגבלות שהתפתחה באזור.(התעמלות לחיזוק השרירים בכתפיים , חימום ואלקטרודות.) השבוע גברו הכאבים בכתף הימנית עם הקרנה לזרוע לכוון המרפק. הכאב גרם שלא אוכל להרים את הזרוע. בצעתי מיפוי עצמות של המקום ונמצא- "ממצא פטולוגי בודד. ריכוז פטולוגי בולט בראש הומרוס ימין". הרופא המפענח חושב שזה -יכול להתאים לavn של ראש הומרוס ימין. (עלי להדגיש שלא קיבלתי מכה באזור.) שאלתי-מה פרוש הממצאים הנ"ל? ואיך אפשר לטפל בבעיה? תודה

05/06/2003 | 11:05 | מאת: ננה

מצפה לתשובה התוכל להשיב לי ???? תודה

ראשית הרשי לי להזהירך שאסור לעשוות אבחנה על סמך ממצא שלבדיקת דימות בלבד בלי שהוא יתאים לרקע הקליני כלומר לסיפור המחלה וממצאי הבדיקה הגופנית. סיפור המחלה שלך אינו מתאים לאבחנה של AVN ועל ממצאי הבדיקה הגופנית לא דווחת. AVN משמעו נמק מחמת פגיעה באספקת דם של העצם. לסיכום לא נראה לי שיש אצלך אבחנה ולכן עדיין מוקדם להציע טיפול .

מנהל פורום אורתופדיה