סונר A2 דו צידי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/06/2003 | 22:45 | מאת: אילה

שלום, יש לי תינוקת בת שישה שבועות, בבדיקה אצל אורתופד ילדים (בדיקה שגרתית) הוא איבחן סונר A2 דו צדיי, לפי מה שהצלחתי להבין הכוונה שהרגליים עדין לא התמקמו באגן, והוא ביקש שנגיע למעקב עוד חודש. ברצוני לשאול: האם הבנתי נכון את האבחנה, האם הבעיה נפוצה, במקרה וחלילה לא יסתדר העניין האם קיים פתרון לבעיה ומה ההשלכות של בעיה זו? תודה רבה.

מדובר בבדיקת אולטרהסאונד של מפרקי הירכיים . ממצא של מפרק מסוג IIa לא נחשב חולני בגיל ששה שבועות אך הוא מעיד על חוסר "בשלות " של המפרקים. אין צורך בטיפול אך יש צורך במעקב על ידי בדיקה חוזרת בעוד 4-6 שבועות

06/06/2003 | 11:11 | מאת: אילה

באם עוד 6 שבועות המצב חלילה לא ישתפר האם יש לכך פיתרון ומהו?

מנהל פורום אורתופדיה