כאבים ברגל, שנה לאחר שבר בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/06/2003 | 19:49 | מאת: בת

שלום רב, אימי (בת 57) שברה לפני שנה את רגל ימין בפיקת הברך ונותחה. הרגל החלימה ואימי חזרה לתפקוד מלא, אולם לאחר מס' חודשים החלו כאבים ברגל שהלכו והחריפו. היום התקבלו תוצאות ה-CT שביצעה ואינני בטוחה האם יש ממצאים שעשויים להעיד על מקור הכאב. עד שנצליח להתייעץ עם הרופא שניתח, אני אודה לך אם תוכל 'לתרגם' את הממצאים עבורי. להלן תוצאות הבדיקה: "ממצאי בדיקת CT של הבירכיים במנח אקסיאלי עם שחזורים קורונלים וסגיטאלים קיימת אוסטאופניה מפושטת בולטת יותר מימין. זיזים קדמיים ולטרלים בפיקה מימין (ידוע על שבר בעבר) אין לראות ממצא גרמי מוקדי נוסף. קיים עיבוי ניכר של הגיד הפטלרי מימין (לאחר קרע?) בגומה הפופליטאית מבנה שמור" עד כאן התוצאות. אודה מאוד לחוות דעתך!

לפענח צילומים בלי לדעת את ההקשר הקליני במלואו זה כמו לתאר בית לפי צלליתו. אין בכך טעם או תועלת

מנהל פורום אורתופדיה